Cristòbal Montoro i el Voltor

Als anys 60 una aventura  protagonitzada per un jove anomenat Peter Parker, àlies Spider-Man, va trencar motlles en una indústria del còmic que encara no havia viscut, ni molt menys, la seva època daurada. El súper heroi adolescent, amb el seu uniforme de licra blau i vermell,  es va convertir en un èxit pràcticament instantani i les seves proeses, publicades inicialment com una història curta al llegendari Amazing Fantasy 15, van tenir continuïtat amb capçalera pròpia a Amazing Spider-Man. Un dels primers enemics de l’home aranya (Amazing Spider-Man num.2)  va ser The Vulture, El Buitre en castellà i El Voltor en català.

La primera aparició de The Vulture

La primera aparició de The Vulture

El brivall en qüestió era un enginyer d’Staten Island (Nova York) que va inventar un arnés especial amb ales que el permetien volar i li conferien una força sobrehumana. Es deia Adrian Toomes i es va dedicar al crim perquè el soci que tenia en l’empresa que havia muntat per desenvolupar aquestes ales metàl·liques va desaparèixer d’un dia per l’altre amb els diners del projecte. Toomes es va cabrejar tant que va decidir calçar-se l’arnés i posar-se a robar bancs. La desgràcia del voltor és que pel seu camí es va creuar l’emmascarat heroi púber Peter Parker, que després de fúmer-li un bon gec d’hòsties, el va enviar a la presó.

La trobada va ser fructífera per l’amic Parker: durant el combat contra aquest soporífer rival es va adonar que, enganxant en una paret una càmera de fotos automàtica amb 4 teranyines, podia prendre instantànies de la lluita i després vendre-les a l’irat J.J. Jameson, director del Daily Bugle.

D’aquesta primera aventura ara en fa 50 anys clavats i sembla que aquest patètic criminal serà el dolent de la próxima entrega al cinema d’Amazing Spider-Man. L’últim nom que corria per interpretar el paper era John Malkovich. No em sembla  una mala tria.

No sembla mala elecció, oi?

No sembla mala elecció, oi?

El cas és que el trist personatge aquest m’ha vingut al cap pocs dies després que un altre tipus d’aspecte llòbrec i repel·lent hagi presentat els pressupostos de l’Estat. Cristóbal Montoro ha elaborat uns comptes que contenien com a sorpresa una caiguda d’un 25% de la inversió a Catalunya. I aquest dimarts, en una entrevista a la SER, el ministre ha deixat clar que, en matèria de finançament, el territori català no mereix cap tracte diferenciat.

Montoro. PP. Voltor. Gavines. Ho deixo aquí.

El Ministre Montoro amb les ales del PP. Amb unes malles verdes podria desbancar Malkovich

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s