El BBVA investigat per una estafa a Figueres

Demanar un crèdit al banc per comprar un pis, firmar-lo davant de notari, i quedar-se sense l’habitatge, sense els diners i amb un deute gairebé de per vida.

Això és el que li ha passat a un veí de Figueres que es va endeutar amb una entitat financera per comprar un pis a l’Avinguda Salvador Dalí de Figueres. 9 persones més s’han quedat sense els seus estalvis. Tots ells van enamorar-se d’un bloc d’habitatges en construcció avalat per Unnim, caixa que ha acabat absorbida pel BBVA. El promotor va negociar el preu de venda amb els clients. La majoria li van avançar un pagament en metàl·lic i un d’ells va optar per demanar un crèdit a Unnim. Era l’any 2007 i poc s’imaginaven que aquella operació per comprar l’habitatge dels seus somnis estava a punt de convertir-se en el seu pitjor malson.

El bloc està situat davant el Parc Bosc de Figueres

El bloc està situat davant el Parc Bosc de Figueres

Quan només faltava un 5% d’obra per acabar els pisos, el promotor va fer fallida. Unnim es va quedar els habitatges. Els clients van demanar que l’obra s’acabés per poder entrar a viure a casa seva – fins i tot van proposar pagar ells mateixos el que costés acabar-la- però el banc se’n va desentendre. Els pisos van quedar a la intempèrie i els clients enganyats van perdre els seus diners o van continuar pagant el crèdit mentre veien com els lladres que es colaven al bloc anaven robant impunement el parquet, els lavabos, el metall… tot el que ja estava col·locat.

Els lladres i els okupes han fet estralls a l'interior dels pisos

Els lladres i els okupes han fet estralls a l’interior dels pisos

La clau d’aquesta història la va destapar Ràdio Girona fa 4 anys. Resulta que el director del banc que va canalitzar l’operació ja sabia que el promotor estava a punt de fer fallida. És més: aquest directiu era l’encarregat de captar compradors per les seves promocions. Se sospita que va cobrar unes comissions molt llamineres per fer de mediador en aquestes i altres vendes. El directiu, per tant, cobrava dues vegades pel mateix servei. Tenia muntat un lucratiu negoci. Davant aquestes revelacions i la inacció del banc per resoldre el problema, els clients van decidir portar el cas als tribunals.

Amb la pressió mediàtica Unnim es va veure obligat a fer una auditoria per calibrar l’abast de l’estafa. Segons algunes fonts, la investigació interna va topar amb documents molt comprometedors per l’entitat financera que avui dia encara no han vist la llum. El banc va acabar acomiadant al director que va cometre aquestes irregularitats però, després de l’absorció, el BBVA s’ha negat a reconèixer la mala praxi. No només això. Segons denuncien els clients afectats, el banc es disposa ara a vendre el bloc de pisos. Si executa la venda, els compradors perdran definitivament la seva inversió, el BBVA ingressarà aquests diners i a més continuarà cobrant cada mes la quota del crèdit que va demanar un dels afectats.

Un negoci rodó. La jurisprudència indica que el banc hauria de tornar els diners als clients atrapats per aquesta estafa, però l’entitat no els ha volgut rebre mai. No els hi ha donat ni l’oportunitat de negociar.

El jutjat d’instrucció número 4 de Figueres continua investigant l’operació per la via penal. Els afectats estudien ara intentar accelerar la resolució del cas per la via civil.

Oficina del BBVA a Figueres

Oficina del BBVA a Figueres

5 thoughts on “El BBVA investigat per una estafa a Figueres

 1. Si senyors, teniu tota la rao, el director era y es un currupte, manipulador, estafador i mala persona. Josep Maria Ros Nualart es el seu nom i a mi personalment em va fer la vida impossible, ara ha arribat rl moment de dir.ho i celebro la seva marxa de la casa i que el bbva ja no hagi de patir mes mala praxis d,aquest personatge.

 2. Primera vez inculpas a un simple director de una sucursal que era como todos lodemas :mandados y simples marionetas para que cobre un sueldo! Quieres decir que el personal ha prestado el dinero al constructor sin el consentimiento de sus jefes?!!!!! Sin pasar el papeleo al centro???? Y si el,segund Usted era el culpable, porque el BBVA no ha hecho nada más que lo mismo que Unnim?!!! Soys fuentes y valientes con los últimos de la cadena de mandó! Que no saves quien manda en este país? LOS BANQUEROS!!!!! No los simples directores de sucursales!!!!! Valientes con los más débiles ‘!!!Así va el país!!!

 3. Sr.Sergi!
  Té tota la raó preguntar perquè Sr.Pere Chamorro” ha callat” tant de temps !
  I ara resulta que té “la vida destruïda”, segons el, per culpa de d’un l’ex director d’una oficina de Caixa Terrassa!
  “ho i celebro la seva marxa de la casa i que el bbva ja no hagi de patir mes mala praxis d,aquest personatge”(Comentari del Sr.Pere Chamorro).
  Aquest Senyor s’ha oblidat dir que era un dels caps de la Central de Caixa Terrassa responsable d’aquesta oficina de Figueres.I lògic, cap del director de l’oficina!
  Un crèdit tan gran no ho signa un simple director d’oficina!!!
  El que passa que l’exdirector de l’oficina de Figures que es diu Josep Maria Ros Nualart és veí de tota la vida de Figueres,és un Senyor que ha treballat tota la vida en bancs i no ha tingut cap queixa o problema,i tenia i té una important cartera de client de tota la vida,Jo mateix sent un d’ells.És un gran professional i gran persona.
  El que el Sr.Pere Chamorro no sabia quan van fer fora ha Josep Maria Ros Nualart era que els clients van a un banc o a un altre si estan ben atesos, rebut, escoltats i que el diector et de confiansa, com un bon professional!!
  I quan fan fora de mala manera i calúmnies al director del teu banc de sempre, despres d’un munt d’anys ser el seu client,quan escoltes que d’un dia per altra és una pràctica molt comuna de molts bancs per callar els clients indignats, enganyats, tirats fores de les seves cases i ensima amb deutes per tota la vida …..com a client et preguntes qui té la culpa i que fer amb els teus diners !!
  Així que Sr. Pere Chamorro, que ha estat sempre darrere d’una bonica oficina i mai donant la cara ,aveure si comprèn que, com jo, molt antics clients de la Caixa Terrassa tenim confiansa en aquest home: Josep Maria Ros Nualart i ara que treballa en un bon banc estranger (com sempre els bons professionals, estudiants, d’aquest pays són fitxats pels estrangers) som els seus clients !!! I si vol una bona cartera de clients que es posi a treballar dur com tot els directors de bancs que has fet fora dels seus llocs després de passar-se tota la vida guanyant-als clients.
  Oblidi els temps quan només manava, cobra un astronòmica nòmina i els problemes i cops eren pels directores de les oficines.
  És clar que tens la vida destruïda!
  La bona vida de luxe quan no movia un dit i cobrava com un rei! Cobrava per les carteres de clients dels ex diectores d’oficines a què era el cap.Fent fora els directors, els seus clients els han seguit !!!!I tampoc li ha anat tan malament Sr.Pere Chamorro !!! Al Sr.Maria Ros Nualart i ha centenars de professionals els has tirats de mala manera ….. i has perdut milers de clientes.Pero Vostè, el BBVA, li ha donat un bon lloc on cobrés només si tens clients ….. Aixi que ha treballar i no queixar-se i fer el ridícul tant !! que no som tan ignorants !!!
  http://www.naciodigital.cat/noticia/47844/bbva/…/unnim 16/10/2012
  “Al tercer graó, el de responsables de subzona, hi queden Joan León, que s’ocupa de Mollet; Rafael Casulleres, destinat a Sabadell, i Pere Chamorro, cap visible de l’entitat a Vic”
  Que el Josep Maria Ros Nualart a preferit deixar enrere aquest calvari i empesar de nou en un banc que no ha fet fora gent al carrer …. i compleix amb les Normatives de la Comunitat Europea en matèria de Finanses i bancs …. .Cosa que el nostre bancs es neguen rotundament !!! ….Així que celebrin Vostè tot el que vol !!! Amb marisc i tot !! A veure si així podrà captar algun client que no coneix el seu historial professional !!!

 4. Totalment d’acord amb el Sr. Joan.
  Clienta de tota la vida del Sr. Josep Maria Ros Nualart, un treballador infatigable. No n’he tingut mai cap queixa, al contrari, fins al punt que vaig deixar UNNIM quan el van fer fora i encara avui continuo essent clienta seva: sempre de la vida rebent un tracte immillorable, bons consells financers, sabent que mai et ‘col·locarà’ res que et pugui perjudicar. Tot plegat un mèrit i una qualitat digna de menció, vista la tendència general del món de la banca en els darrers anys…
  Crec que, malauradament, el Sr. Ros va ser el boc expiatori que va pagar per les culpes dels veritables responsables d’aquesta operació. Va ser la víctima fàcil per poder acontentar els voltors que necessitaven algú a qui lapidar. En aquells moments, els directors d’oficina tenien ja ben poc poder i aquesta operació es va coure en més altes instàncies. Ell era purament un transmissor d’informació cap amunt i cap avall. Per tant, qui tingui una mica de sentit comú es plantejarà, almenys, que qui tenia poder de decisió no podia ser un simple director d’oficina (que, val a dir, són els que donen la cara per l’entitat i reben pressions per aconseguir resultats fins al que no està escrit…), sinó els quadres responsables superiors.
  I aquí entra en dansa el Sr. Pere Chamorro, que, a més de faltar a la veritat, es permet injuriar en un to que em sorprèn. Bé, coneixent-lo no em sorprèn… La por fa dir moltes bestieses, oi, Sr. Chamorro? Perquè no era vostè qui era en totes les reunions on es va despatxar aquesta promoció? No era vostè el cap directe del Sr. Ros? Potser aquestes diatribes són un intent desesperat perquè no se’l relacioni amb el tema? Molt malament, Sr. Chamorro. Que el Sr. Ros li feia passar un calvari? Doncs no m’ho va semblar mai, la veritat. Quan feien sopars de zona i altres celebracions, bé que compartien cotxe i rialles i bones estones. No calumniï, Sr. Chamorro. És lleig i rastrer.
  No m’allargo més. L’única cosa que tinc clara és que confiaria tots els meus estalvis al Sr. Josep Maria Ros i Nualart i MAI, que consti clarament, MAI, a personatges com el Sr. Chamorro.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s